Z archivu cestovatele 3 - Dr. Baum, Jiří (E-knihy jedou, 2024)
Dr. Jiří Baum, přírodovědec a cestovatel, navštívil mezi oběma velkými válkami téměř všechny světadíly, později cestoval i s manželkou Růženou Baumovou. O svých cestách napsali řadu knih a článků do časopisů. Tato knížka obsahuje třetí kolekci těchto článků, je to jejich první reedice od doby, kdy témeř před sto lety vyšly v tehdejších časopisech. Jde o články souvisejících s lokalitami na amerických kontinentech - popisují příhody při pěstování okurek v Alabamě a vzpomínky na revoluci v Brazilii, kterou měl autor, jak píše, příležitost pozorovat „skoro až příliš zblízka”.