Monotónnost bytí - Rathouská, Elena (Pointa, 2024)
Povídka plná životních otázek, na které je někdy těžké si odpovědět, vyprávěná z neobvyklého pohledu a na místě, kde stále prší. Příběh o přátelství a odhodlání inspirovaný půlroční pobytem na irském venkově, vyprávěný ze zcela nečekaného pohledu. Obyvatelé farmy na kraji zálivu zjistí, že monotónnost, jež je obklopuje, se může kdykoliv změnit. Život jim převrátí vzhůru nohama nová obyvatelka farmy, díky níž si uvědomí, jak vzácné mohou být věci, které se jim doposud zdály obyčejné a samozřejmé. Jak krásné je zjištění, že jejich život stále není u konce... Nakladatelská anotace.