Šaty z duhy - Pospíšilová, Jarmila, 1965- (MOBA, 2012)
Anně je přes čtyřicet, její život se poslední dobou ubíral v zajetých kolejích a prakticky vše brala jako samozřejmost. Jednoho dne se však její svět zhroutil. Najednou nic nebylo jisté, nezůstal kámen na kameni. Manžel ji opustil kvůli mladší ženě, s manželstvím se rozpadla i prosperující firma, kterou vlastnili společně a objevily se vážné zdravotní problémy. Její přítelkyně jí sice poskytly bezpočet rad, jak se s krizí vypořádat, nic z toho ale nefungovalo, dokud si neuvědomila, že nesmí utíkat před vlastní budoucností, že musí opět nalézt sama sebe. Teprve potom získá její život opět smysl a možná najde i lásku, mnohem opravdovější a skutečnější, než si dosud dokázala představit. Nakladatelská anotace. Kráceno.