Prázdniny s Jackem Londonem - Szalai, Ladislav (Viking, 2013)
Kamarádství, zklamání, lásku i smrt, to vše přináší život Petrovi, malému vesnickému klukovi. V lyrizovaném pásmu chronologicky řazených výjevů budeme sledovat Petra od jeho devíti do třiadvaceti a prožívat s ním radosti i utrpení. V knize Prázdniny s Jackem Londonem, jejíž někdy až temná nálada se z autorovy tvorby výrazně vymyká, Ladislav Szalai téměř magicky vylíčil citové, nostalgické i tragické momenty světa dětství a dospívání.