Digesty světových autorů - Szalai, Ladislav (Viking, 2013)
Osm digestů - zkrácených verzí – slavných světových literárních děl 16. – 20. Století. Vhodné i pro studenty jako náhrada za povinnou školní četbu. Ernest Hemingway – Stařec a moře Romain Rolland – Petr a Lucie Herman Melville – Bílá velryba N. V. Gogol – Taras Bulba Daniel Defoe – Robinson Crusoe Rudyard Kipling – Knihy džunglí Jonathan Swift – Gulliverovy cesty Erasmus Rotterdamský – Chvála bláznivosti