Kuneš Sonntag : životní příběh z dvacátého století - Fiala, Jindřich (P3K, 2013)
Kuneš Sonntag, syn prvorepublikového agrárního politika a národohospodáře, přibližuje své dětství a mládí; v roce 1937 začal studovat na pražské právnické fakultě. Roku 1939 jej coby studentského vůdce zatklo gestapo a následující tři roky strávil v koncentračním táboře Sachsenhausen. Po válce dokončil právnická studia a věnoval se práci na rodinném statku. V jednom z politických procesů v 50. letech byl odsouzen komunistickou justicí k dvanácti letům v pracovních táborech. Těžištěm jeho vzpomínek jsou zážitky a zkušenosti z nacistického a komunistického vězení, výklad doprovázejí černobílé fotografie z rodinného archivu.