Hraničářův učeň. - Flanagan, John, 1944- (Fantasy (Egmont), 2009)
Během svatebního veselí přijíždí na hrad Araluen Svengal, aby požádal krále Duncana o pomoc. Bohatství pouštní země Aridy zlákalo Skandijce k nájezdu na přístavní město Al Šaba. Jak se však zdá, někdo z vlastních lidí Eraka zradil a ten je nic netušící vlákán do pasti.