Bratrstvo. - Flanagan, John, 1944- (Fantasy (Egmont), 2012)
Hal a bratrstvo Volavek dokázali nemožné. Tato skupina vyděděnců, o které nikdo nestál, porazila zdánlivě mnohem silnější soupeře a zvítězila v tradiční soutěži bratrstev mladých skandijských bojovníků. Oslava Volavek však vezme krátký konec, když jejich vinou dojde k loupeži andomalu, posvátného kamene Skandijců. Volavkám zbývá jediné: vyplout za lupiči, pokusit se dostihnout jejich loď a získat drahocenný kámen zpět. To však znamená překonat bouřlivé moře, přežít krutou zimu a bojovat s nebezpečnými piráty, kteří jsou odhodláni bránit svou kořist za každou cenu. Dokonce ani drsný výcvik, který Hal se svými přáteli podstoupili coby bratrstvo, a pomoc jednoho z nejlepších bojovníků Skandie nemusejí stačit, aby se mohli vrátit domů s andomalem - nebo živí. Nakladatelská anotace.