Dead Space. - Evenson, Brian, 1966- (Fantom Print, 2011)
Bestseller současných PC her Dead Space získává touto sérií i svou beletristickou podobu. První kniha je kvalitním prequelem do problematiky světa DC. Vědec Michael Altman objeví při bádání v kráteru Chicxulubu podivný signál. Zdá se, že jeho objevení souvisí s náhlými úmrtími mnoha lidí, a že spouští lavinu událostí v mysteriozním hororovém stylu, která dá následným známým událostem v Death space pravý smysl. Vesmír je prokletý životem po smrti.