Noha XXII - Mládek, Ivan (EUROKONZERT s.r.o., 2012)
Na diagnostickém oddělení v nemocnici na Výtoni leží tři dlouhodobě hospitalizovaní pacienti. Neúspěšný podnikatel Moucha, neúspěšný učitel Kouřil a úspěšný člen bezpečnostní služby Nepil. I přes rozdílná dosažená vzdělání, rozdílné profese a odlišné zájmy neustále spolu vedou nesmysluplné debaty, ve kterých se pouští do řešení všech problémů na zeměkouli, od svých problémů s prostatou, přes problémy amerického genetického inženýrství až po problémy japonského zdravotnictví. Naši tři povahově naprosto odlišní pacienti mají několik rysů společných. Chorobnou lenost, nepřátelský vztah k tržní ekonomice, přes značně pokročilý věk slabost pro mladé ženy a negativní vztah ke svým starým manželkám. Do jejich debat a různých komických situací se postupně zaplétají všichni, co projdou jejich pokojem. Sestry, lékaři, návštěvy, nahodilí pacienti, pojišťováci, policisté. Postrachem pacientů, sester i návštěv jsou surový lapiduch a doktor Jevtušenko, syn chirurga, který uříznul sovětskému pilotovi Meresjevovi zbytečně nohy. Jevtušenko má v nemocnici přezdívku „Noha 22“, protože se neustále vychloubá, že jako chirurg uříznul ve Střešovické nemocnici dvacet dva nohou. A to prý si nepočítá půlky.