Vodní labyrint - Frattini, Eric, 1963- (Panteon, 2013)
Mladá archeoložka Afdera Brooksová se dostaví k smrtelné posteli své babičky, výstřední milionářky a sběratelky umění. Ta Afdeře svěří dědictví bezpečně uložené v jedné americké bance - starobylý rukopis. Afdera podniká cestu kolem světa, aby odkryla záhadný obsah tohoto dokumentu. Cesta vrcholí v Benátkách ve vodním labyrintu. Z Vatikánu zasahuje intrikující kardinál Lienart, který se všemožně snaží zabránit odhalení, jež by mohl přinést poničený pergamen. Nakladatelská anotace.