Ztracená flotila. - Campbell, Jack (Fantom Print, 2013)
Kapitán John „Black Jack" Geary se vrátil domů po století stráveném v kryogenickém hibernačním spánku, aby zjistil, že válka mezi Aliancí a Syndikovanými světy stále zuří. Legendární hrdina je povýšen na velkoadmirála, přestože si vládnoucí rada Aliance není jistá, zda Geary nechystá vojenský převrat. Geary nikdy nebojoval pro slávu. Jeho nová hodnost pro něj znamená jen to, že má postavení potřebné pro vyjednávání se Syndiky, kteří ve válce utrpěli hrozivé ztráty a možná budou konečně ochotní uzavřít mír. Geary odhodlaně vede flotilu zpět na syndické území. Jako zkušený velitel ví, že kapitulace nikdy nepřichází snadno. Ale i ve chvíli, kdy se chystá postavit se svému nepříteli, musí neustále myslet na mnohem větší hrozbu, cizí rasu číhající za hranicemi na druhé straně syndického území. Nakladatelská anotace.