Kompletní přehled české a světové literatury - Sochrová, Marie (Fragment, 2007)
Jednotlivé kapitoly začínají stručnou charakteristikou daného období. Názvy stěžejních literárních děl a jména významných autořů jsou graficky zvýrazněna. Text je vzhledem k šíři tématu koncipován heslovitě. Publikace seznamuje i se stručnými základy literární teorie, okrajově se dotýká struktury literárního díla, literárních druhů a žánrů atd. Doplňuje ji rejstřík věcných pojmů a jmenný rejstřík.