Hraničářův učeň 10 - Císař Nihon-Džinu - Flanagan, John (Albatros Media a.s., 2011)
Horác odjel s vojenským poselstvím ke dvoru císaře Nihon-džinu. Od té doby už uplynuly celé měsíce, a on se dosud nevrátil. Pak Evanlyn dostane zprávu, že v Nihon-džinu vypuklo povstání sendžiů proti právoplatnému císaři a Horác se rozhodl zůstat a postavit se na stranu svrženého panovníka. Evanlyn si dělá o Horáce starosti a ve společnosti Willa, Alyss a Halta se mu vydá do Nihon-džinu na pomoc. Zatímco Horác a Will se pokoušejí vytvořit z nihondžinských lesních dělníků vojenskou sílu, která by dokázala čelit dokonale vycvičeným sendžiům, Evanlyn a Alyss musejí překonat dlouho trvající vzájemné soupeření a hledat pomoc u tajemných horalů na severu.