Hraničářův učeň 11 - Ztracené příběhy - Flanagan, John (Albatros Media a.s., 2012)
Většina legend Araluenu, od útěku hraničářského učně Willa ze Skandie až po Horácovu cestu do Nihon-džinu, od  příběhu, jak princezna Kasandra přišla ke jménu Evanlyn,  až po příběh o Alyssině věznění na hradě Macindawu, je dobře známá. Ale co ztracené příběhy – ty, o kterých lidé slýchali, ale dosud nebylo možné dokázat, jestli jsou pravdivé? Odpovědi byly nedávno konečně nalezeny v ruinách malého domku na okraji lesa…Co dělal Gilan, když se Halt s Horácem vypravili do Skandie zachránit Willa? Řekl Halt Willovi skutečnou pravdu o jeho rodičích? Co se stane s hraničářskými koni, kteří už jsou příliš staří na to, aby zvládli náročnou  službu? Oženil se Horác s Kasandrou? Na tyto a mnohé další otázky dávají odpověď ztracené příběhy z araluenských legend