Židovské svátky : [kalendářem od pesachu do purimu] - Divecký, Jan, 1972- (P3K, 2005)
Učebnice židovského náboženství z pera učitele pražské židovské školy se věnuje zvykům a částečně i synagogální liturgii, které se váží ke každému svátku židovského kalendáře. Výklady svátků vycházejí ze židovské tradice (Talmud) i z pozdějších interpretací. Výkladům předchází srovnání židovského lunárního kalendáře se solárním křesťanským. Kniha je doplněna slovníčkem pojmů židovského náboženství a přehledem literatury.