Tučná linka černou tuší, aneb, Nepraktycké vzpomínání - Winter-Neprakta, Jiří, 1924-2011 (Epocha, 2012)
Jiří Winter vypráví o svém dětství v pražských Holešovicích a studiích na reálce a Střední grafické škole. Po druhé světové válce se začal věnovat ilustraci a humoristické kresbě (ilustroval např. knihy s kynologickou, lékařskou či přírodovědnou tematikou, svými kresbami nezaměnitelného stylu přispíval zejména do Svobodného slova a časopisu Dikobraz). Winter vzpomíná na své spolupracovníky, zejména na Bedřicha Kopecného, s nímž vytvořil proslulou autorskou dvojici či "firmu" Neprakta, i na společnou práci s Miloslavem Švandrlíkem. Na stránkách knížky se můžeme setkat s celou plejádou dalších zajímavých osobností, které Winter počítal mezi své přátele, prostor je věnován i autorovým zálibám a koníčkům (psi, dobré jídlo, sběratelství, krásné ženy). Text vzpomínek, které vznikaly na samotném konci Winterova života, uspořádal jeho ctitel a znalec Jaroslav Kopecký. V závěru doplněno soupisem výstav, bibliografií prací, které Jiří Winter ilustroval, a přehledem životopisných dat.