Zapomeňte, že jste byli lidmi-- : nacistické koncentrační tábory - symbol barbarství - Moulis, Miloslav, 1921-2010 (Epocha, 2012)
Autor M. Moulis prošel nacistickými koncentračními tábory a svůj další život zasvětil psaní o této problematice. Ve své nové práci zvolil neobvyklou formu střídání faktografických informací s příběhy pamětníků. Seznamuje nás s každodenním životem v koncentračních táborech, se životem vězňů i jejich věznitelů. Dočteme se i mnoho informací o jednotlivých táborech včetně mapy jejich rozmístění v Evropě a data jejich osvobození. V pamětnických kapitolách nechává autor promluvit svědky, bývalé vězně koncentračních táborů. Během vyprávění jsou představeni i někteří nacističtí zločinci, přičemž autor popisuje jejich konkrétní zločiny proti lidskosti, spáchané v koncentračních táborech, i jejich další osud po válce.