Skrz kámen a moře - Hendee, Barb, 1963- (Fantom Print, 2013)
Mladá učenka Wynn Hygeorht je odhodlána znovu získat starodávné texty, které přivezla ze zámku ve Vzdálených zemích. Aby toho dosáhla, musí se v doprovodu dvou nejistých spojenců vydat do horské pevnosti trpaslíků. Tam však najde další záhady a otázky, ukrývající se ve starých i nových tajemstvích - a nepřítele, kterého zdánlivě zničila... Nakladatelská anotace.