Husajn kontra Chomejní : irácko-íránská válka 1980-1988 - Brož, Ivan, 1938-2012 (Polozapomenuté války, 2007)
Následkem íránské islámské revoluce se Husajn z obavy o rozšíření jejích idejí mezi iráckými šíity rozhodl napadnout celkově oslabený Írán. Rekapitulace od napadení Íránu přes jednotlivé fáze bouřlivě se vyvíjejícího konfliktu včetně vojenských specifik, jakými byly sebevražedné útoky či nasazení chemických zbraní, až po přijetí ustanovení o zastavení palby. Brož se věnuje rovněž roli velmocí a Československa i zájmům zbrojního komplexu na irácko-íránském konfliktu.