Jiná doba, stejný osud : T.G. Masaryk a V. Havel - Bauer, Jan, 1945- (Osobnosti (Petrklíč), 2012)
Kniha se snaží přiblížit jejich životní osudy, spisovatelskou a filozofickou činnost, politické působení, vztahy k náboženství, ke Slovensku, k ženám, postoje k demokracii, chyby, nemoci a zdravotní problémy, úlohu v českých a československých dějinách nebo shody a rozdíly mezi těmito výraznými osobnostmi. Fotografie, přehled literatury.