Muž, který rozuměl hadí řeči - Kivirähk, Andrus, 1970- (Neewit, 2011)
Historický román současného významného estonského prozaika, odehrávající se ve třináctém století, kdy na pobaltských územích sílí snahy o prosazení křesťanského učení a víry.