Kontrolní bod - Cole, Myke (Stínové operace, 2013)
Svět náhle ztrácí svá logická pravidla, když do jeho chodu vstoupí bez ptaní magie. Jednotka nadpřirozených operací je silou zasahující právě v případech paranormálních jevů. JNO doprovází také armádní důstojník Oscar Britton. Ale i on je náhle postižen magickým zásahem, a tak se z vojáka, který má udržovat pořádek, rázem stává veřejný nepřítel. Britton získá vzácnou, leč nežádoucí schopnost portomancie a díky tomu je vtahován do paralelního světa, aby si uvědomil, že není cesty zpátky. Bude muset bojovat nejen o svůj život, ale také o to, aby vláda přehodnotila svůj přístup k Napojeným. Svět je totiž mnohem složitější, než se politici snaží deklarovat. V závěru slovníček vojenských pojmů.