Jak je udělán Gogolův plášť a jiné studie - Èjchenbaum, Boris Michajlovič, 1886-1959 (Paprsek (Triáda), 2012)
Výbor z textů ruského literárního vědce, jednoho z nejvýznamnějších zástupců ruského formalismu. Představuje Ejchenbaumovo dílo v jeho tematické šíři: obsahuje studie literárněteoretické, literárněhistorické, kritické i původní umělecké texty.