Svatý František Saleský - Kýr, Karel (E-knihy jedou, 2013)
František Saleský byl katolický teolog, spisovatel, mystik, ženevský biskup a Učitel církve. Jeho spisy o duchovním životě patří ke klasice francouzské mystiky a literatury 17. století a měly velký vliv na katolickou spiritualitu nové doby.I když má autor ke katolické církvi mnohé výhrady, život tohoto světce ho zaujal. Autor se snažil být objektivní a vžít se do doby, v níž František Saleský žil. Zda se mu to podařilo, posoudí čtenáři.