Legendy - Schulz, Karel (Indeart, 2013)
Soubor deseti legend o životech svatých z pera známého českého autora. Legendy vycházejí z původních pramenů. Karel Schulz je předkládá ve své typické barokizující formě. Jednotlivé příběhy svatých jsou oslavou života ve víře, pokoře a pravdě, psané vytříbeným a velmi neotřelým jazykem a lze v nich vytušit autorovo pevné přesvědčení o tom, že člověk není určen k bezúčelnému pobytu na této zemi.