Neviditelný - Havlíček, Jaroslav (Indeart, 2013)
Děj knihy se odehrává v bohaté rodině, která se postupně rozpadá. Hlavním hrdinou je inženýr Petr, který si vezme dědičku továrny. Po svatbě zjistí, že s nimi v domě žije bláznivý strýček, který si myslí, že je neviditelný. Tento stav postupně rozvrátí jeho manželství a Petrova žena se nakonec také zblázní. Zfilmováno pod názvem Prokletí domu Hajnů.