Hříchy a vášně přemyslovských králů : horká krev na českém trůně - Bauer, Jan, 1945- (Český čas, 2013)
Portréty českých králů (Vratislava II., Vladislava II., Přemysla Otakara I. Václava I., Přemysla Otakara II., Václava II. a Václava III.) popisují jejich politické činy v souvislosti s historickým vývojem našich zemí od 11. do počátku 14. století, nevyhýbají se ani temným stránkám jejich povah nebo milostnému životu. Přílohy, chronologický přehled důležitých událostí.