Hroznatův slib - Kýr, Karel (E-knihy jedou, 2013)
Málokteré z míst spjatých s historií naší vlasti má dodnes tak fascinující, působivou atmosféru, jakou si přes všechny neblahé zvraty osudu uchoval tepelský premonstrátský klášter s chrámem, bývalou školou, lékárnou a útulkem pro pocestné. Zlomky osudu zakladatele kláštera, pozdějšího probošta Hroznaty, inspirovaly autora k napsání vzrušujícího příběhu, jehož děj se odehrává před více než osmi stoletími.