Střepy z Apokalypsy - Šlechta, Vladimír, 1960- (Brokilon, 2010)
Příběhy putování evropskou krajinou ve druhé polovině 23. století, kdy se věda stala magií přístupnou jen zasvěceným. V opuštěných místech stále přetrvávají různé technologické anomálie - "střepy z Apokalypsy", které připomínají zaniklé civilizace. Kyborgizovaný válečník Oggerd, technolog Hal Hargo a vyjednavač Gowery se zabývají zkoumáním těchto často smrtelně nebezpečných pozůstatků. Jejich mise znamená jít a poznat proti čemu vlastně stojí a bojují. Oggerdovský cyklus bude pokračovat dalším románem Keltská brána v roce 2011.