Divoška Jaja - Klička, Benjamin (Indeart, 2013)
Příběh mladé dívky (černošky) patřící k typům hrdinek odhodlaných navzdory nepřízni osudu žít charakterně, bez nenávisti a falše. Africká dívka se po válce dostává do Paříže a vyrovnává se s evropskou civilizací, poznává v Paříži krutost "civilizovaného" světa... V současné době, kdy se tolik hovoří o třetím světě, globalizaci atd., dostává toto Kličkovo dílo pozoruhodný ráz jasnozřivosti.