Nemova říše - Troska, Jan Matzal (Albatros Media a.s., 2013)
Arne Farin a Pavel Holan. Dva přátelé se rozhodnou postavit ponorku, ve které se chtějí pokusit společně s dalšími třemi dobrodruhy objevit zbytky bájné Atlantidy. Celá akce je přísně tajná, stavba probíhá na zapomenutém ostrůvku poblíž Antarktidy. Když se jednoho dne Farin ztratí ve sněhové bouři, začne se ale osud hrdinů odvíjet najednou úplně jiným směrem – při záchranné akci objeví vchod do tajemné podzemní říše, ve které vládne kapitán Nemo… Kniha je prvním dílem legendární trilogie.