Co z podrážky nejde : hořkosladký román ze současnosti - Svobodová, Božena (Epocha, 2009)
Když je někdo poradcem samotného předsedy vlády, nemusí se ničeho bát. Zejména po dlouhých letech věrné a nenápadné služby státu. Nemusí se bát ani samotného premiéra, když poprvé v životě usiluje o jeho lehkou přímluvu v privatizaci, která by mohla proměnit život všem zúčastněným. Jenomže - kdy se na předsedu obrátit? Čas a události běží, rozhodující prosba z poradcových úst nezaznívá. Už, už je rozhodnut, ale podivné souvislosti ho straší a straší. Krásné představy o bohatém životě se mění v přízrak katastrofy. Nakladatelská anotace. Kráceno.