Moje cesta za Scarlett : a k tomu něco navíc - Samková, Klára, 1963- (Blinkr, 2014)
Barvité líčení cest známé advokátky Kláry Samkové po USA ve stopách nesmrtelné Scarlett O'Hara, hlavní hrdinky populárního románu Jih proti Severu. V průběhu svého studijního pobytu v USA si splnila své letité přání z dívčích let navštívit místa, kde se děj tohoto románu odehrával. Za našetřené peníze si půjčila auto a sama, s mapami v ruce se vydala na cestu. Své zážitky z tohoto cestování popisuje s jemným sarkasmem a humorem sobě vlastním. Nechybí ani zajímavé postřehy týkající se současnosti navštívených míst.