Džihád proti Kremlu : sovětská válka v Afghánistánu a zrod Al-Káidy - Novák, Martin, 1969- (Polozapomenuté války, 2008)
Interpretace vojensko-politického vývoje Afghánistánu od posílení sovětských pozic v místní mocenské struktuře po pád hnutí Taliban.