Mládí v hajzlu 1 - Mladík v odboji - Payne, C.D. (Jota, 1995)
Deník Nicka Twispa, předčasně vyspělého „puberťáka“, od ďábelsky inteligentního C. D. Payna. Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Nick je kluk s úžasnou schopností zaplétat se do nesnází. Všechny jeho vynalézavé a dobrodružné eskapády a intriky směřují zdánlivě pouze k jedinému cíli: Zbavit se potupného panictví a získat ženu svého srdce. Paradoxně na své spletité cestě dospíváním nachází především obecnou radost ze života a soucit - obojí velmi nakažlivé! Až budete číst tento velký komický epos -náctileté úzkosti, buďte připraveni smát se nahlas. Doporučujeme všem, kteří někdy přežili dospívání.