Třetí vlna - Dušek, Tomáš (Albatros Media a.s., 2013)
Chřipková pandemie přichází ve vlnách s děsivou pravidelností a vybírá si svoji daň v lidských obětech. Společnost se pod jejími údery hroutí. Mrtvé není kdy pohřbívat a jejich těly se živí neúnosně narůstající množství potkanů....  Dokázali byste přežít ve městě, kde nefunguje elektřina a topení, neteče voda a obchody jsou vydrancované?Beze zbraně ve městě, kde se pomalu ale jistě ujímají vlády zločinné gangy, které likvidují poslední zbytky pořádku?Kdy se zoufale snažíte přežít, ale nikdy nemáte jistotu, že přežijete další úder nemoci?Pokud si myslíte, že to dokážete, i přesto si zkuste přečíst tuto knihu.Možná v ní objevíte nějakou drobnost, která vám v budoucnu pomůže přežít. Ale čtěte rychle.Protože čas se krátí.  Kniha, post katastrofické sci-fi, je psána formou deníku hlavního hrdiny, který se se střídavými úspěchy a neúspěchy o přežití snaží...