Rozkazy z éteru - Troska, Jan Matzal (Albatros Media a.s., 2013)
Kde první končí, tam druhý díl „nemovské“ trilogie začíná – přátelé, kteří se s koncem první knihy propadli do podzemní říše kapitána Nema, poznávají tajuplný svět pod vodní hladinou. Pozůstatky zničené Atlantidy, tvory na povrchu Země miliony let vyhynulé, fantastickou flóru a bytosti mimozemského původu. Pak dojde k tragédii – je zavražděn vědec, který vynalezl přístroj s paprsky smrti a jeho přístroj je ukraden. Naši hrdinové se vydávají po stopě zločinců, jsou ale zajati a vysazeni na úpatí sopky Krakatoa…