Emil Hácha : muž, který obětoval vlastní čest : fakta o životě a osudu nejspornější osobnosti českých moderních dějin - Junek, Václav, 1950- (Petrklíč, 2013)
Autor sleduje Háchovo dětství, mládí, studium práv, manželství i rodinný život a rovněž četné záliby. Důležitá pozornost je věnována Háchovu životu v roce 1938; umírá jeho manželka a v listopadu téhož roku je Emil Hácha zvolen čs. prezidentem. Knížka nahlíží na jeho působení v čele státu až do nacistické okupace, osudovou cestu do Berlína, obsazení zbytku českých zemí, Háchovo působení v roli státního prezidenta do května 1945, politický vývoj u nás v průběhu let 1939-45 a Háchovu smrt v pankrácké věznici. Kniha se snaží zachytit život této kontroverzní osobnosti v širším kontextu českých a československých dějin.