Neviditelná armáda - Troska, Jan Matzal (Albatros Media a.s., 2013)
Přežijí naši dva hrdinové nehostinné podmínky, panující na úpatí sopky Krakatoa, kam je vysadila nepřátelská loď na konci minulé části trilogie? Za jejich záchranou se vydává kapitán Nemo. Ten posléze zničí i odcizený přístroj, generující paprsky smrti, a když ani poté zločinci nepřestanou spřádat plány na ovládnutí světa, vyšle proti nim do boje armádu robotů, aby bylo spravedlnosti jednou provždy učiněno zadost…Román Neviditelná armáda je třetím dílem série Kapitán Nemo.