S elegancí ježka - Barbery, Muriel, 1969- (Host, 2008)
Každý den je pro hlavní hrdinku dobrodružstvím. Bohatí nájemníci se neobtěžují "prohlédnout" její hru, jednou je to přece domovnice a basta! Proto žije Renée ve spokojené skrýši, kde čte, přemýšlí a tu a tam si dopřeje zákusek se svou portugalskou přítelkyní. Jenomže jednoho dne je její klid nenapravitelně narušen. Do domu přichází nový nájemník, pan Kakura Ozu. Postupně poodhalí roušku tajemství a s nevšední domovnicí naváže přátelství.