Brenda Veliká - Payne, C. D. 1949- (Jota, 2013)
Brendě Blattové je šestnáct, je tlustá (díky genům předaným rodiči) a nemá žádné kamarádky. Jediným rodinným příslušníkem, který není obézní, je bohatá babička, která se rozhodne život své vnučky změnit. Po dohodě s rodiči ji zaplatí studium na soukromé inernátní škole ve Stocktonu. Kromě toho, že je tam strašná ředitelka, malé porce jídla a úzká postel, se vlastně v Brendině životě nic k lepšímu nepřihodí, vše zůstává při starém - spolubydlící ji téměř nenávidí a lepší vyhlídky nikde. Zásadní zlom pro Brendu nastane, když do školy nastoupí nádherná Marie Melancottiová, která má nejen dokonalou postavu, ale je i milá a přátelská. Navíc si ji velmi oblíbí a stanou se z nich nejlepší kamarádky. Brenda díky tomu náhle vylétne na žebříčku oblíbenosti vzhůru, dokonce se stane prezidentkou tajného dívčího spolku Arkáďanky a bude zpívat s klučičí akoredonovou kapelou. A možná se také něco změní i Brendině zatím neexistujícím milostném životě...