Rodokmen a soukromí T.G. Masaryka - Košťálová, Michaela, 1987- (Petrklíč, 2013)
Autorka se pokouší proniknout do soukromí T. G. Masaryka. Popisuje Masarykův rodinný život, věnuje pozornost jeho potomkům, zkoumá Masarykův vztah k ženám, pátrá po jeho milostném životě, sleduje jeho mnohostranné zájmy, velké osobní kouzlo, slabosti, denní režim, styl oblékání, životosprávu, poměr k automobilům, ke kouření nebo alkoholismu a nevynechává ani zdravotní problémy. Fotografie, ilustrace.