Král nezná bratra : detektivní román z doby vlády Václava IV. - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2013)
Detektivní román z doby vlády Václava IV. je dalším příběhem, ve kterém Jakub Protiva z Protivce se svým přítelem mnichem Blasiem vyšetřují zločiny zasahující až do nejvyšších pater společnosti.