Případ hrozníčkové náušnice : zločiny na Velké Moravě - Češka, Stanislav, 1955- (MOBA, 2013)
V historické detektivce, situované do doby velkomoravského knížectví, musí kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik ochránit před smrtelným nebezpečím samotné byzantské věrozvěsty Konstantina a Metoděje.