Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše - Gray, John (Práh, 1994)
Absolutní klasika. Nejslavnější kniha o partnerských vztazích, jaká kdy byla napsaná.Teď konečně také elektronicky.  Kdysi, za pradávných časů, se Marťané a Venušanky setkali, zamilovali se do sebe a navázali šťastné vztahy, protože uznávali a respektovali vzájemné rozdíly. Potom však přišli na Zem a stihla je ztráta paměti: zapomněli, že pocházejí z různých planet. Touto metaforou vysvětluje Dr. John Gray běžné konflikty mezi muži a ženami a ukazuje, jak se odlišnost mezi pohlavími může projevovat a bránit navázání uspokojivých milostných vztahů. Na základě své mnohaleté zkušenosti úspěšného poradce párů i jednotlivců radí, jak neutralizovat rozdíly ve stylu komunikace v citových potřebách a způsobech chování a jak dosáhnout většího porozumění mezi partnery.Kniha Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše je nedocenitelný návod k vytvoření hlubších a uspokojivých vztahů.Jedna z nejužitečnějších a nejúspěšnějších knih vůbec. Její základní ideje vešly do obecného povědomí, její vtipné a výstižné formulace podnítily tisíce citací. Na celém světě pomohla desítkám milionů manželství udržet a prohloubit vzájemné porozumění, lásku a pohodu, stala se pomůckou, kterou doporučují věhlasní psychologové ve svých manželských poradnách. Muži i ženy v ní naleznou nespočet praktických návodů, námětů a inspirací.