Místo, kde se děly zázraky - Kýr, Karel (E-knihy jedou, 2013)
Jihofrancouzské městečko Lurdy v podhůří Pyrenejí se stalo jedním z nejslavnějších poutních míst na světě. Přicházejí sem věřící a doufají v zázračnou moc zázračné vody, která tady pramení. V roce 1858 se zde mladičké Bernadettě Soubirousové zjevila Panna Maria a předala jí poselství. Nemocnou dívku sice setkání s Bohorodičkou nevyléčilo, ale její tělo už přes sto třicet let záhadným způsobem odolává působení času.