Smrt s vyhlídkou - Nera, Natálie (Petrklíč, 2013)
Natálie Nera přichází tentokrát s příběhem čistě detektivním, inspirovaným jejím dlouholetým pobytem na malebném anglickém venkově. „Smrt s vyhlídkou“ je tak zvanou „murder mystery“, neboli románem se zápletkou, jež se snaží zodpovědět na základní otázku: Kdo je pachatelem? A jak to tak ve správných detektivkách bývá, vrahem může být prakticky kdokoli z dobrých a počestných obyvatel vesnice. Každý má co skrývat a prakticky každý může mít motiv – manželé, manželky, duchovní, přistěhovalci, místní drbny a klepny, hospodští povaleči... Vyšetřování však nakonec přivede dva britské policejní detektivy na překvapivou a pěkně horkou českou stopu.Natálie Nera (1975) začínala kdysi novinářskou činností v již zaniklém časopisu Mladý svět. Žila téměř tři roky v litevském Vilniusu. Již léta bydlí se svou evropskou rodinou v Británii, kde překládá i píše původní tvorbu jak česky, tak anglicky. „Smrt s vyhlídkou“ je po satiře „Úspěšná smrt Davida Dostála“ jejím druhým románem.