Služebníci zla : pohled do zákulisí nacistických tajných služeb - Cílek, Roman, 1937- (Český čas, 2014)
Na osudu - vzestupu a pádu - příslušníka sicherheitsdienstu (SD) Alfreda Helmuta Naujocka ukazuje autor prostředí a praktiky nacistických tajných služeb. V jednotlivých kapitolách líčí významné operace, na nichž se SD podílela. Rozebírány jsou mj. případ maršála Tuchačevského, podíl SD na rozbití Československa, přepadení vysílače v Gliwicích a počátek 2. světové války, případ únosu britských zpravodajců ve Venlo ad. Publikace přibližuje roli bezpečnostní služby vedené Reinhardem Heydrichem v důležitých dějiných momentech 30. let 20. století a za 2. světové války.