Zlatý křížek - Vogelweide, Joachim (Tomáš Houška, 2000)
Napínavý příběh, odehrávající se ve 13. století v Praze za vlády krále Václava I., líčí osud tanečnice Eleonory, neprávem obviněné z vraždy bohatého kupce.